Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Ireland (Irish: Éire; Ulster Scots: Airlann)

"Το ωραιότερο ταξίδι που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι αναμφισβήτητα οι 8 ημέρες στην Ιρλανδία. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου είχε καρφωθεί καιρό η ιδέα να γυρίσω την ιρλανδική ύπαιθρο σταματώντας σε κάθε μικρό χωριουδάκι, έχοντας διαβάσει κάποιο αφιέρωμα του ΓΕΩ στο Cork ..."

CrazyTourist1

H τρελοτουρίστρια μου, που πετάει τη σκούφια της σε κάτι τέτοια, δεν ήθελε και πολύ για να πειστεί και να οργανώσουμε το ταξίδι. Ήδη έχετε πάρει μια γεύση Ιρλανδίας από 2 προηγούμενες αναρτήσεις μας (Βλογοπαίγνιον με Αγαπημένους Προορισμούς και Τρελουριστικά Tips) καθώς επίσης και από 2 φωτογραφίες που δεσπόζουν στο ιστολόγιο μας (στην κεφαλίδα και στο προφίλ).
Πρώτη στάση μετά από 2 ώρες δρόμο στο Carlow, με σκοπό να επισκεφτούμε το Brownshill Dolmen, το dolmen με τη μεγαλύτερη πέτρα στην Ευρώπη. Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο έλεγαν οι χάρτες, να το βρούμε αλλά μετά από λίγο ψάξιμο και οδηγίες από τους ντόπιους μας φανερώθηκε.
Είναι πραγματικά ένα πολύ εντυπωσιακό μνημείο και δεσπόζει στην απέραντη πεδιάδα που το περιβάλλει. To Carlow είναι μια σχετικά μικρή και ήρεμη πόλη με ελάχιστα αξιοθέατα, οπότε η αναχώρηση ήταν άμεση και επόμενη στάση στο πρόγραμμα ήταν το Kilkenny, με το περίφημο κάστρο του... Η ώρα είχε πάει ήδη 15:30 και μας είχε πιάσει και μια πείνα, άρα η στάση ήταν απαραίτητη. Ένα ακόμα άγχος ήταν το τι θα κάναμε το αμάξι στις στάσεις στις μεγάλες πόλεις. Η λύση δόθηκε άμεσα καθώς στη είσοδο της πόλης υπήρχαν πινακίδες που ενημέρωναν για τους χώρους στάθμευσης και τον αριθμό των κενών θέσεων.
Η κούραση όταν κατεβήκαμε από το αμάξι ήταν έντονη αλλά ο ενθουσιασμός για το ταξίδι ήταν τέτοιος που μας έκανε να ξεχαστούμε...
Κάναμε μια βόλτα στις όχθες του ποταμού Nore...
...περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης...
..ξεκουραστήκαμε στο πάρκο του Κάστρου, αγοράσαμε κάτι πρόχειρο για το δρόμο, και συνεχίσαμε την πορεία μας προς το Killarney... Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια αλλαγή στο πρόγραμμα και αφήσαμε την παράκαμψη προς το Waterford, για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την Ιρλανδία...
Μετά από 4 ώρες μιας ευχάριστης διαδρομής, με ένα μεγάλο μέρος της να ακολουθεί τη ροή του ποταμού Blackwater, φτάσαμε στο Carriglea House στις όχθες της λίμνης του Killarney. Ήμασταν εξαντλημένοι, αλλά η υπέροχη θέα και το ζεστό μπάνιο μας ανακούφισαν...

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε τελικά ήταν:

Οι περιπέτειες των 2 τρελοτουριστών στην Ιρλανδία συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα με την εξερεύνηση του Ring of Kerry, γιατί από αύριο φεύγουμε για 3 μέρες στο καταφύγιο μας...

20 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ωραία. Και πώς καταλαβαίνατε τα αγγλικά των ιρλανδών; Ή ξέρετε gaelic;

ΥΓ βάλτε και κάνα λίνκ από το google maps.

Juanita La Quejica είπε...

Καλά να περάσετε! Περιμένουμε τη συνέχεια από βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Ω!
καλά να περάσετε!

Roadartist είπε...

Ax giati mou to kanete auto?? Pernaw kai oikonomiki krisi!!.. klouphh...

Σοφία είπε...

Κάποια στιγμή πρέπει να πάω κι εγώ στην Ιρλανδία...

Οι φωτογραφίες σας είναι πραγματικά καταπληκτικές!

H.Constantinos είπε...

Α, εδώ έχει ενδιαφέρον το θέμα...
Αναμένω την συνέχεια, και καλά να περνάτε μέχρι τότε!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα μιλάνε τα αγγλικά οι Ιρλανδοί, λίγο γρηγοτότερα και πιο τραγουδιστά! Προσωπικά gealic βρήκα μόνο στις πινακίδες των δρόμων και σε ένα νησάκι, έξω από το Cork.

Αυτό θα πει να ξεκινάς όμορφα το μήνα σου! Διαβάζοντας για το τιμημένο ΕΪΡΕ και μάλιστα για περιοχή που δεν έχεις πάει...

Μα γιατί μου το κάνατε αυτό; Γιατί δεν πηγαίνατε εκδρομούλα την άλλη εβδομάδα, μετά το αφιέρωμα; Χι Χι!!!

Καλά να περάσετε!

Σοφία, να πας οπωσδήποτε!!!

Ανώνυμος είπε...

alitheia pigate?? prepei na itan oneiremena

Crazy Tourists είπε...

σκύλε της βάλια κάλντα, είχαμε κάποιες δυσκολίες με τα αγγλικά αλλά είχε πλάκα!!

Ευχαριστούμε juanita και Ηλιογράφε!!

Roadartist μη στενοχωριέσαι!! Δε χρειάζονται πολλά λεφτά! Ρίξε μια ματιά στην πυξίδα της penny και στον kitsomistso! Θα πάρεις ιδέες!

Ευχαριστούμε σοφία!! Να πας!! Θα την ερωτευτείς αυτή τη χώρα!

Constantine τα καλύτερα έρχονται!! :)

penny σε gaelic βρήκαμε πάρα πολλές πινακίδες με ονόματα χωριών! Στην περιοχή της Connemara οι περισσότερες ήταν μόνο σε κέλτικα!!!
Πάμε τώρα γιατί κοντεύουμε να σαλτάρουμε με τη δουλειά!!! :P

melina αλήθεια πήγαμε!! :) Πανέμορφα ήταν!

Angel Vs Life είπε...

ok, zilia, zilia, zilia, zilia.
p.s. posa xrimata exete kai ti douleia kanete gia na gyrizete olo ton kosmo? :o)

Σοφία είπε...

Σαν την Αγγλία, αλλά με περισσότερο πράσινο, περισσότερο σύννεφο, περισσότερη βροχή, και γεμάτη Ιρλανδούς; Χλωμό το βλέπω να την ερωτεύομαι ;-p

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πόσες ομορφιές έχει τούτος ο πλανήτης...
Να 'στε καλά που μας δίνετε την ευκαιρία, να γνωρίσουμε, να ενημερωθούμε, να απολαύσουμε μέρη άγνωστα.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

tzonakos είπε...

wow.

Τρελοτουρίστες διαδόστε την Ελλάδα παντού λέμε ! Μπράβο, και πολυ ωραίεες φωτογραφιες.
Ειδικα αυτη με το κάστρο, πολυ θα θελα να μαι εκει τωρα !

Να στε καλά, παιδιά !

kiki είπε...

Περιμένουμε τη συνέχεια! Καλά να περνάτε!

KitsosMitsos είπε...

Καλή ξεκούραση. Αναμένουμε όντως τη συνέχεια. Για να ζηλεύουμε κι εμείς που δεν πήγαμε...

Ανώνυμος είπε...

Τι κάστρο είναι αυτο??? Πολύ ώραια περνάτε!!! Περιμένουμε συνέχεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιρλανδία... Ανυπομονώ να φύγω και να μείνω εκεί για κανένα χρόνο! Και παραπάνω, αν γίνεται! Τέλειες οι φωτογραφίες σας! :)

Crazy Tourists είπε...

Καλησπέρα σε όλους!Το πρωι επιστρέψαμε απο το τριήμερο στο καταφύγιο και πίσω στη δουλειά...

Angel vs. Life, Καλως ήρθες στο ιστολόγιο μας! Αν έχεις οργανώσει το ταξίδι 5-6 μήνες πριν, τότε το συνολικό κόστος (και κυρίως τα μεταφορικά) μειώνεται αισθητά. Επίσης, πολλά απο τα ταξίδια γίνονται σε φίλους στο εξωτερικό και η διαμόνή είναι χωρίς χρέωση...Μειώνουμε και λίγο τα καθημερινά έξοδα εντός συνόρων και γίνεται η δουλειά!

Σοφία, όταν πήγαμε δεν είχε και τόοοσο σύννεφο, το αντίθετο μάλιστα! Εγώ την ερωτεύτηκα έυκολα...

Πολλά φιλιά και σε σένα Γλαρένια και σ'ευχαριστούμε για τα υπέροχα λόγια...

Tzonako, ότι μπορούμε κάνουμε και μεις :P To κάστρο είναι όντως υπέροχο και αυτό που με είχε ενθουσιάσει ήταν το γεγονός ότι το πάρκο ήταν γεμάτο παιδιά όλων των ηλικιών που μόλις είχαν σχολάσει και κάαααθονταν...Εκεί χαλαρώνεις πραγματικά!

Oneiromageiremata, kitsomitso και laxanaki Η συνέχεια ετοιμάζεται σιγά σιγά τώρα που γυρίσαμε Αθήνα. Αύριο, μεθάυριο θα ανέβει, αλλά λέμε το ΣΚ να κάνουμε ένα διάλειμμα και να σας δώσουμε και λίγες χειμωνιάτικες φωτό από το καταφύγιο μας...

Serenity, καλως ήρθες και συ στο ιστολόγιο μας! Που θα πας αν επιτρέπεται? Είναι υπέροχη η Ιρλανδία!Εγώ την ερωτεύτηκα...

Ανώνυμος είπε...

Καλώς σας βρήκα, Τρελοτουρίστες! Ιδέα δεν έχω πού θα πάω ακριβώς ακόμα, γιατί δεν εξαρτάται από μένα! Πρόκειται να με στείλουν για εκπαίδευση πάνω στη δουλειά μου και μάλλον θα μείνω για αρκετούς μήνες εκεί. Άλλο που δε θέλω, φυσικά! Οι Κέλτες πάντα με γοήτευαν... :)

ELENA είπε...

θα ακουστω κλισε! Αλλα εχοντας δει ολο το blog με την αρχη και την συνεχεια του ταξιδιου σας μπορω να πω με ανεση οτι...ΖΗΛΕΥΩ!!!! Και περισσοτερο γιατι κανετε ταξιδακια οπως μου ταιριαζουν κ εμενα...με καλη παρεα και πανω απο ολα διαθεση για κατι καινουργιο και διαφορετικο!
Μπραβο ρε παιδια! Πολυ σας χαιρομαι!

π.σ. οι φωτο ειναι καταπληκτικες!!!!!!!!!!!!!!!!!