Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Βλογοπαίγνιον

Καλησπέρα,

Το ξέρω ότι είχαμε πει ότι δεν θα έχουμε μακροσκελή κείμενα από τούτο το ιστολόγιο αλλά δεχθήκαμε πρόσκληση σε ένα βλογοπαίγνιον από το ιστολόγιο “Ονειρομαγειρέματα με Θέα” και καθότι είμεθα και παιχνιδιάρηδες αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε. Η εν λόγω διαδικτυακή φίλη, μας παρότρυνε να γράψουμε 5 αγαπημένους προορισμούς που έχουμε ήδη επισκεφτεί ή θα θέλαμε να επισκεφτούμε.

Ας αρχίσουμε λοιπόν…

Στάση 1η: Paris, France

Αρκετά κοινότυπη επιλογή αλλά λόγω των περιστάσεων, (1ο ταξίδι στο εξωτερικό ως ΤρελοΤουρίστες όπως θα ενθυμούνται οι πιστοί αναγνώστες), και της εποχής, (Χριστούγεννα και όλη η πόλη στολισμένη και φωτισμένη τη νύχτα), που πραγματοποιήθηκε το ταξίδι στο Παρίσι, το κάνουν αξέχαστο!

Στάση 2η: Sigtuna, Sweden

Αν και το ταξίδι στη Σουηδία δεν πραγματοποιηθηκε με τις καλύτερες συνθήκες, η εκδρομή στη Sigtuna ήταν το κάτι άλλο και το μέρος αυτό το ερωτεύτηκα (CrazyTourist1). Πρόκειται για ένα χωριουδάκι στις όχθες της λίμνης Mälaren, λίγο έξω από την Uppsala στη Σουηδία. Ιδρύθηκε πριν από 1000 χρόνια και είναι μια από τις αρχαιότερες κοινότητες που διατηρούνται μέχρι τις μέρες μας. Κύρια αξιοθέατα της περιοχής είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων εποχών, η λίμνη και η καλύτερη καφετέρια της Σουηδίας, η “Tant Brun”.

07/04/06
Λίμνη
Mälaren









Στάση 3
η:
Co.Kerry, Ireland

Το ταξίδι στην Ιρλανδία είναι το μόνο για το οποίο μπορώ να υπερηφανεύομαι (ως CrazyTourist1 a.k.a Γ.Χ.) ότι ήταν δική μου ιδέα. Από φωτογραφίες σε περιοδικά και στο διαδίκτυο είχα ερωτευτεί την Ιρλανδία και ονειρευόμουν να την γυρίσω ολόκληρη σταματώντας σε κάθε χωριουδάκι που υπάρχει στο χάρτη. Φέτος, λοιπόν το όνειρο πραγματοποιήθηκε και πηγαμε…Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε μια συγκεκριμένη περιοχή αυτή θα ήταν η κομητεία του Kerry, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ιρλανδίας. Οι λίμνες του Killarney, o καταρράκτης του Torc και η χερσόνησος Iveragh με τα πολύχρωμα χωριουδάκια στο Ατλαντικό Ωκεανό ήταν εντυπωσιακά.

14/04/07 Καταρράκτης
Torc












Στάση 4η: Λευκάδα

Ίσως να στεναχωρήσουμε την τη φίλη μας την Κική αλλά αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα είναι, (μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αφού δεν έχουμε έρθει ακόμα μαζί στη Ζάκυνθο), η Λευκάδα. Οι παραλίες της είναι οι καλύτερες που έχουμε επισκεφτεί μέχρι σήμερα.

27/07/05
Εγκρεμνοί








Για τους αγαπημένους προορισμούς που δεν έχουμε ακόμα επισκεφτεί τι να πούμε…Ως ΤρελοΤουρίστες θα θέλαμε να επιχειρήσουμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιους αυτοί θα μπορούσαν να είναι:

α. Το Εθνικό Πάρκο Trossachs και τα Χάιλαντς στη Σκωτία.
β. Η γαλλική επαρχία, οι δρόμοι του κρασιού στην Αλσατία.
γ. Η Κίνα
δ. Η Αλάσκα και οι καταρράκτες του Νιαγάρα…

Και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά....

CrazyTourist1 από την καυτή Αθήνα & CrazyTourist2 από τη Μαδρίτη

Υ.Γ.1. Ας προσκαλέσουμε και μεις με τη σειρά μας στο παιχνίδι την ταξιδιάρα διαδικτυακή φίλη, την Penny με την Πυξίδα της.

Υ.Γ.2. Προς τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, φυσικά και θα ήθελα να επισκεφτώ συν τοις άλλοις το οροπέδιο Τακλαμακάν και τη γενέτειρα του Κοντού (μεγάλη η χάρη του).
Γ.Χ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Highlands και Κίνα θα ήθελα κι εγώ πολύ...
Οψόμεθα :)

kiki είπε...

Don't worry, δε με στενοχωρήσατε. Ωραία τα μέρη που έχετε πάει... Ευχαριστώ που παίξατε!
Κίνα ε;...

Crazy Tourists είπε...

Η Κίνα έχει ήδη δρομολογηθεί!! Αρχές Αυγούστου κλείνουμε εισιτήρια κλπ και του χρόνου τον Αύγουστο πετάμε για Πεκίνο!! :)

Σκωτία δεν έχουμε αποφασίσει πότε θα πάμε αλλά θα πάμε σίγουρα!! Λέτε να δούμε και τη Nessie;

PS @ oneiromageiremata:ευχαριστούμε για την πρόσκληση!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια όμορφα ταξίδια πάντα! να παίρνουμε κι εμείς καμια τζουρίτσα!

Ντάτα Μπέης είπε...

Άνοιξε το μάτι μου και κυρίως το μυαλό μου, το post είναι μία πολύ καλή αφορμή για να βάλω στόχους (ταξιδιωτικούς...).

Crazy Tourists είπε...

@ Ηλιογράφος, Ντατα Μπεης Ευχαρίστουμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Χαιρόμαστε να σας ταξιδεύουμε και να σας δίνουμε ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση και ανταποκρίνομαι άμεσα! Έχω δε μείνει άφωνη γιατί οι προτιμήσεις μας συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό! Ειδικά σε ό,τι αφορά στην Ιρλανδία!!! Πήγα πέρυσι στο Blarney έξω από το Cork και τη λάτρεψα!Με τις ευχές μου και στο Τακλαμακάν! Πολύ γουστάρω που είστε τόσο ταξιδιάρηδες!

Crazy Tourists είπε...

@Penny, Ανέβηκες και στην κορυφή του Κάστρου του Blarney να φιλήσεις την πέτρα? Ολόκληρη η Ιρλανδία είναι μαγευτική. Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλές βοηθητικές χρήσιμες πληροφορίες...Όταν έρθει η ώρα να βάλουμε τις φωτό εδώ, μπορούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και με τους δικούς σου αναγνώστες, αν ισχύει ακόμα η πρόταση.