Η τελευταία πόλη που επισκεφτήκαμε στην περιοδεία μας στο βορρά της Ιταλίας ήταν η Parma, μια πόλη που φημίζεται για τα γαστρονομικά προϊόντα της, τυριά και αλλαντικά. Πρόκειται για μια "στρογγυλή" πόλη που χωρίζεται στα δύο από ένα μικρό ποταμάκι με το ίδιο όνομα. Our last stop in our visit in Northern Italy was the city of Parma, a city famous mainly for its gastronomical tradition. Prosciuto di Parma and Parmigiano-Reggiano cheese are two of its most famous products. It is a round city divided into two parts by the little stream with the same name. Κατεβήκαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό και περπατήσαμε μέχρι το κέντρο της πόλης καθώς η απόσταση είναι σχετικά μικρή. Πρώτη μας στάση το Palazzo della Pilotta, ένα σύμπλεγμα κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί κοντά εντοπίσαμε και το εστιατόριο "Ιl Trovatore" που θα μας φιλοξενούσε λίγο αργότερα. Για να μας ανοίξει η όρεξη περπατήσαμε μέχρι τον καθεδρικό ναό της Πάρμα και την εκκλησία των Άγιου Ιωάννη του Ευαγγελιστή. The sights of the city were not too many. Our first stop was at the Palazzo della Pilotta, a complex of edifices in the historical centre of Parma. Near it, we located the restaurant "Il Trovatore", where we were going to have lunch later in the day. We continued our walk towards the cathedral of Parma, the Baptistery and the abbey church of Saint John the Evangelist. Μετά το γεύμα, συνεχίσαμε την πορεία μας στα στενά της πόλης και περάσαμε από το Παλάτι του Κυβερνήτη (Palazzo del Governatore) και το ναό της Παναγίας (Santa Maria della Steccata). Στο δρόμο κάναμε μια στάση στο τουριστικό γραφείο της πόλης και αγοράσαμε σουβενίρ (συνταγές, μαγνήτες και μια φανέλα της Πάρμα) ενώ εντοπίσαμε και το "αγαπημένο" μουσείο της τρελοτουρίστριας... After lunch, we strolled in the city and passed by some other churches and nice buildings (Palazzo del Governatore, Sanctuary of Santa Maria della Steccata), we visited the tourist information center to buy some souvenirs and took a walk by the river to return to the train station to catch our train back to Bologna... Αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο σταθμό περπατώντας παράλληλα με το ποτάμι, μια διαδρομή που δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Γενικά όλη η πόλη δεν είχε κάποιο αξιοθέατο που να την κάνει ξεχωριστή. Είναι όμως αρκετά συμπαθητική και έχει μια κουζίνα που σίγουρα κάποιος πρέπει να δοκιμάσει. Άρα, αξίζει τον κόπο μια στάση αν βρεθείτε εκεί γύρω... Καλη πρωτομαγιά σε όλους σας! CrazyTourists |
8 σχόλια:
Είναι μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ιταλίας. Εκεί είχε και το παλάτι της η Ιωσηφίνα του Ναπολέοντα. Είναι το παλάτι που φαίνεται από τον σταθμό.
θαυμασια η φωτο με το χαρτοπολεμο!στην αρχη νομισα πως ειναι ...τρούφα!!
The prosciuto immediately came to my mind the minute I read the title. :-) Judging from your photos Parma is another wonderful city in northern Italy I haven't visited.
Οι αναφορές στα εστιατόρια και τα φαγητά είναι το κατιτίς παραπάνω! Χεχε!
Τι καλό φέρατε από εκεί;
Ωραίο ταξίδι και ωραίες φωτογραφίες και πληροφορίες!
Όσο για το Parmigiano-Reggiano είναι το αγαπημένο μου τυρί!
Καλώς σας βρήκα! :)
Είδα ταξίδια και ήρθα τρέχοντας!
Υπέροχες οι φωτογραφίες σας και οι περιγραφές!
Μάγδα
sandemetriobo.blogspot είναι πραγματικά πολύ όμορφη πόλη!!
Τρούφα Cook; Χαχα!! Τις μέρες που ήμασταν εκεί ήταν το καρναβάλι!
JM I think that prosciuto comes to everyone's mind!! Haha! Great product!
Είδες ΚίτσοΜίτσο; Πλήρες ρεπορτάζ!! Δε φέραμε πολλά, κυρίως ζυμαρικά και μπαλσάμικο γιατί η επιστροφή μας συνέπεσε με τη φοβερή κακοκαιρία στην Ευρώπη οπότε δε θέλαμε να ρισκάρουμε ότι κάτι θα μπορούσε να χαλάσει...
DaNaH ευχαριστούμε!! Σούπερ τυράκι, τι να λέμε!! Καλώς μας ήρθες!
Magda κι εσύ πετάς τη σκούφια σου για ταξίδι; Χιχι!!
Θέλω να πάω Πάρμα !
Δημοσίευση σχολίου