Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Shanghai

Επόμενη στάση στο ταξίδι μας στην Κίνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Σανγκάη, το μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της ηπειρωτικής Κίνας. Το όνομά της στα κινέζικα σημαίνει πάνω από το νερό!
Την πόλη διασχίζει από ο ποταμός Huangpu, ο οποίος στην ουσία τη χωρίζει στα δύο. Στη μία του όχθη βρίσκεται η παλιά πόλη, το Puxi, και από την άλλη πλευρά η μοντέρνα όψη της με τους πανύψηλους ουρανοξύστες, το Pudong.
Η πόλη είναι τεράστια και αχανής, οπότε μια καλή λύση είναι να ανέβεις σε ένα ψηλό κτίριο, όπως το Oriental Pearl Tower, και να θαυμάσεις από ψηλά τη θέα, όσο βέβαια στο επιτρέπει το νέφος!
Από τη μια μεριά, στην Pudong βρίσκονται συγκεντρωμένα οι ουρανοξύστες της πόλης! Ανάμεσα τους το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο της Σανγκάι, το οποίο ήταν τότε υπο κατασκευή, αλλά και ο Πύργος της Τράπεζας της Κίνας, που "πρωταγωνίστησε" και στις Επικίνδυνες Αποστολές με τον Τομ Κρούζ!
Στην άλλη μεριά, στo Puxi, δυτικά του ποταμού, βρίσκεται το εμπορικό και πνευματικό κέντρο της πόλης. Στις όχθες του ποταμού, μπροστά από τη παλιά πόλη βρίσκεται το Bund. Πρόκειται για μια σειρά από 52 κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών στυλ που βρίσκονται χτισμένα παράλληλα με τον ποταμό.
Στη φωτογραφία φαίνεται η αρχή της σειράς των κτιρίων, με το Κτίριο McBain να είναι το πρώτο από αυτά ενώ το μεγάλο κτίριο με τον τρούλο που δεσπόζει ανάμεσα τούς είναι το Kτίριο HSBC.
The next stop of our trip in China was Shanghai, the largest city of the country and the biggest commercial and financial center of the mainland China. Its name, in chinese, means "over the water"!The city is divided in two, Puxi the older part and Pudong the modern part, by the river Huangpu.
The city is huge, so one good idea is to go at the top of a tall building, like the Oriental Pearl Tower, and admire the view from there, at least whatever is possible to see through the severe air pollution. Another good idea, is to take a boat trip in the waters of Huangpu. It's a nice way to admire the skyscrapers of Pudong (one of them is the Tower of The Bank of China, where scenes of the "Mission Impossible" with Tom Cruise were taken) , the Bund at the banks of the river at the side of the old town and also see once again the big gap between the wealthy and the
poor in China...
Ένας καλός τρόπος να απολαύσεις την πόλη, εκτός από το ανέβασμα σε ουρανοξύστη, είναι και η βαρκάδα στον ποταμό Huangpu. Μπορείς να απολαύσεις τη θέα από μακριά, αλλά μπορείς να εστιάσεις και στις αντιθέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στα ψηλά κτίρια και τα εργοστάσια, στους τραπεζίτες και τους εργάτες στο ποτάμι...
Our hotel was a very nice Best Western Hotel which had all the appropriate "tools" for a tasty cup of tea and a good night sleep!
Στη Σαγκάη μας φιλοξένησε και ένα πολύ όμορφο ξενοδοχείο της αλυσίδας Best Western, που είχε όλον τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα απολαυστικό τσάι και ένα υπέροχο ύπνο...

14 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Αυτές είναι ζημιές. Τόσο που σκέφτομαι να πάω Κίνα για δουλειά!

drosostalitsa είπε...

Τι τέλειο blog!! Ταξιδιάρικο με εκπληκτικές φωτο.. Το λάτρεψα! Θα είμαι συχνή επισκέπτρια σας!

Καλό απόγευμα!

Δέσποινα είπε...

Εκπληκτικές εικόνες από ένα όμορφο ταξίδι!!! Φαντάζομαι ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία!

kiki είπε...

Τι τεράστιοι ουρανοξύστες και τι τέλειο χρώμα το δειλινό!

H.Constantinos είπε...

Αυτό το μουντό, θαμπό γκρί στην ατμόσφαιρα, στην πόλη, στις φωτό, έχει κάτι που λέει... Λέει πολύ.

U.S. είπε...

σανγκάη, πολύ θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή..με πείσατε με την περιγραφή!!

Crazy Tourists είπε...

ΚίτσεΜίτσε, σε παρασύραμε; Και είναι και δύσκολο βρε παιδί μου!!
Φιλιά!

Γεια σου drosostalitsa!! Ευχαριστούμε πολύ! Σε περιμένουμε να ξανάρθεις! :)

Δέσποινα, ήταν πολύ όμορφο ταξίδι! Μοναδική εμπειρία, πραγματικά!

Κική, παρά το νέφος, το δειλινό ήταν όντως υπέροχο! Οι ουρανοξύστες τεράστιοι, αλλά εσύ μάλλον έχεις δει ακόμα πιο ψηλούς!

Constantine, τώρα μιλάει ο φωτογράφος που κρύβεις μέσα σου ε; Χαχα!!

U.S., να πας!! Είναι πολύ ωραία! Θα περάσεις τέλεια!

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραιότατες φωτογραφίες από ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρο μέρος της γης!

Unknown είπε...

I've never been to Shanghai... Great post!

Skouliki είπε...

ζηλευω !!!!
καθως κινα θελω να μεινω για παντα !!!
εγω εχω παει χαντζου και πεκινο

Vassilis είπε...

Πραγματικά τεράστια και αχανής η πόλη!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα περαστικά για τη μικρούλα:)
Βγήκαμε και είμαστε καλά!
Καλό απόγευμα.

Crazy Tourists είπε...

Υπέροχη η Κίνα κύριε Φοίβο!

JM we totaly recommend it!

Σκουλήκι, λατρεύουμε Κίνα ε; Χαχα!!

Vassili τεράστια δε λες τίποτα! Πολύ χαιρόμαστε που είναι καλά η μικρή!

Καλό απόγευμα!

P. Kapodistrias είπε...

Τι εξαίσιος τόπος και υπέροχα ωραίες φωτοαποτυπώσεις!

Να περνάτε πάντα καλά1

Crazy Tourists είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Π.Κ.! Υπέροχη η Κίνα!!