Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Berlin

Η τρίτη και τελευταία μέρα στο Βερολίνο και γενικότερα στη Γερμανία ήταν και η καλύτερη από όλες! Το πρόγραμμα ήταν πλήρες! Επίσκεψη σε μουσεία, βόλτες στην πόλη χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, τοπικά εδέσματα...Και το ξεκίνημα ήταν ιδανικό! Μια επίσκεψη σε μια έκθεση για την ιστορία του Βερολίνου.
Ως τρελοτουρίστας είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε τέτοιες επισκέψεις και πολύ συχνά τις βαριέμαι, αλλά η τρελοτουρίστρια επέμενε και ως συνήθως όταν επιμένει έχει δίκιο! Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική έκθεση, ενώ περιλάμβανε και επίσκεψη σε πραγματικό καταφύγιο για πιθανή πυρηνική επίθεση καθώς και σε σαλονάκι του Δυτικού Βερολίνου...
αλλά και σε ένα αντιστοιχο του Ανατολικού...
Μετά την έκθεση βγήκαμε στους δρόμους με στόχο να κάνουμε και καμία αγορά. Έπρεπε άλλωστε να μεγαλώσει και η συλλογή με τις αθλητικές φανέλες του τρελοτουρίστα.
Ψάχνοντας, κολαστήκαμε και από μια βιτρίνα με όλες τις πιθανές και απίθανες σοκολάτες...Μα με τσίλι ή με πιπέρι;
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την εβραϊκή συνοικία με τα περίεργα κτίρια, το μνημείο για το ολοκαύτωμα και την παλιά συναγωγή να δεσπόζει. Επειδή την επόμενη μέρα θα φεύγαμε, έπρεπε να περάσουμε και από το νησί με τα μουσεία.
Οπότε, τρενάκι και τσουπ να 'μαστε! Πρώτη στάση στον καθεδρικό ναό όπου άκουσον άκουσον ήθελαν υποχρεωτική εισφορά υπέρ ανεγέρσεως του ναού για να μπούμε, κοινώς εισητήριο. Τους είπαμε ένα ούστ γερμανιστί και αρκεστήκαμε σε φωτογραφίες εκ του μακρώθεν...
...μια στάση στη δροσιά του σιντριβανιού...
...και στη σκιά του πάρκου!
Ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο της Περγάμου. Ως τρελουτουρίστας μου άρεσε πάρα πολύ. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που έχουν αξιοποίησει τα "δανεισμένα" από διαφόρους λαούς αρχαία. Ως τρελοτουρίστρια πάλι, συγχύστηκα ελαφρώς που τίποτα από όλα αυτά (τα άπειρα εκθέματα) δεν ήταν δικό τους! Και μέσα σ'όλα αυτά είχε μεσημεριάσει και το στομάχι γουργούριζε. Ακριβώς απέναντι από το μουσείο της Περγάμου, είχε ένα μαγαζάκι που μπορεί να μην εντυπωσίαζε εξωτερικά αλλά τα λουκάνικά του ήταν γευστικότατα και οι μπύρες του το δίχως άλλο δροσιστικές και χορταστικές! Είναι δύο μαγαζιά, το ένα που έχει ένα γραφικό ντυμένο γερμανός τσολιάς να μαζέυει τουρίστες και το άλλο! Στο άλλο πήγαμε...
Προτελευταία δραστηριότητα επί γερμανικού εδάφους βόλτα με το καραβάκι στο ποτάμι που είχε την πλάκα του! Εντύπωση μας προκάλεσε και η τεχνητή παραλία με άμμο στο ποτάμι με ξαπλώστρες πήχτρα στους γερμανούς με τα μαγιό και τα μοχίτα ανά χείρας!
Για το τέλος αφήσαμε και μια βόλτα στα πιο ανατολικά τμήματα της πόλης, στην Alexanderplatz, στο άγαλμα του Καρόλου Μαρξ και του Φρειδερίκου Ένγκελς και στο Neptunbrunnnen, ελληνιστί στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα.

25 σχόλια:

gatti είπε...

Υπέροχες οι φωτογραφίες, εκπληκτική και η παρουσίασή σας.
Αχ πόσο σας ζηλεύω...
Θέλω πολύ να πάω στο Βερολίνο. Για την ακρίβεια νομίζω ότι θα μπορούσα άνετα να ζήσω σ' αυτή την πόλη!

Καλά να περνάτε και να ταξιδεύετε!
Καλημέρα, τρελοτουριστάκια μου! :)))

H.Constantinos είπε...

Ωραιότατο το πακέτο όπως πάντα!

Εμένα εκείνο που με εντυπωσίασε είναι τα σαλονάκια! Και μπορεί τα classic ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να μου τραβούν το μάτι κατευθείαν, αλλά εδώ κλέβουν την παράσταση οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες Γερμανικής αισθητικής!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχο ποστ, πανέμορφες φωτός!!
Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα:))

Crazy Tourists είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγιαgatti!!
Το Βερολίνο είναι πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό αλλά δε νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω εκεί...Μετά από μια σύντομη διαμονή 15 ημερών στο Aachen διαπίστωσα ότι δε μπορούσα να ζήσω σε μια πόλη ή χώρα όπου κάνεις μέρες να δεις το φως του ήλιου...
Κι εσύ καλά να περνάς!
Φιλιά!

Ευχαριστούμε κι εσένα Constantine!
Αυτό το μουσείο-διαδραστική έκθεση ήταν υπέροχη εμπειρία! Και η όλη ατμόσφαιρα τόσο καλή που όταν φτάσαμε σ' αυτό το σημείο της έκθεσης είχαμε την αίσθηση ότι όντως βρισκόμασταν σε δύο τυπικά σαλόνια της εποχής του ψυχρού πολέμου!!

Ευχαριδτούμε πολύ πολύ Έλενα! Να είσαι καλά!

Τρελοτουρίστρια

Angel Vs Life είπε...

telika psithike... o aderfos mou :o)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

OMOΡΦA!!!!
Πράσινο βρ παιδί μου, χορταίνει το μάτι,έστω και μέσα στις μεγαλουπόλεις

Φιλιά και Γλαρένιες αγκαλιές

kiki είπε...

Verolino den exw paei...Prepei e?

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η έκθεση ήταν στην kunfurstedam, ή όπως αλλιώς την λένε;

Εάν ναι, εκεί κοντά είχα μείνει αλλά δεν είχα βρει χρόνο να την επισκεφτώ. Κρίμα, την άλλη φορά.

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!

Natassa είπε...

eseis telika perasate poly kala ....ayto me ta daneika ekthemata kai mena mou tin dinei teleios ....mono se mouseia tis mesogeiou (voreia i notia ) mporei kapoios na dei ntopia ekthemata, oso pio voreia pas toso pio poly kleftes (pardon ) ginontai oloi...

pardon kai gia ta greeklish alla den ta ellinika
kalo s/k !!

p.s. o metanastis (kiki) thelei na paei Verolino e?? tsou tsou tsou ...edo paidi mou pote tha rtheis ????

Σοφία είπε...

Ααααα θέλω κι εγώ Βερολίνο!!

lakis είπε...

Πολύ ωραία τα περιγράφετε όλ' αυτά και όμορφες κι οι φωτογραφίες. Καλή συνέχεια

KitsosMitsos είπε...

Εμείς είχαμε πάει Πρωτοχρονιά και όλα αυτά ήταν χιονισμένα! Αλλά μια χαρά φαινόντουσαν και τότε! Από τους καλύτερους προορισμούς!
Σας χαιρετώ τρελόπαιδα!

Crazy Tourists είπε...

Εσένα δεν καταφέραμε να σε πείσουμε Angel Vs Life; Για να δούμε τι θα γίνει με τη συνέχεια!!

Αλήθεια είναι αυτό γλαρένια!!
Φιλιά πολλά και από μας!

Σε παραπέμπω στο σχόλιο της Natassas Kiki!! Χαχα!! Παρ' όλα αυτά πρέπει να πας!!

Η έκθεση ήταν πολύ κοντά στην Kurfurstendamm Penny!!
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία!! Αν ξαναπάς να την επισκεφθείς οπωσδήποτε!

Όντως περάσαμε πολύ καλά Natassa!! Σ' αυτό το μουσείο όχι απλώς συγχίστηκα...και όχι μόνο για τα ελληνικά εκθέματα...Είχαν ολόκλησους ναούς από διάφορες περιοχές (ελλάδα, μεσσοποταμία, ασσυριακούς...)
Αλήθεια είναι αυτό που λες!! Δύσκολο να βρείς "τοπικά" εκθέματα στο Βορρά!!

Χιχι!! Σοφία, easyjet!! Λονδίνο-Βερολίνο, τσάμπα σχεδόν!!!

Γειά σου Λάκη Φουρουκλά!! Καλωσήρθες!! Ευχαριστούμε πολύ!!

Χιονισμένα; Υπέροχα θα ήταν ε;
Φιλιά KitsoMitso!!!

Τρελοτουρίστρια

Angel Vs Life είπε...

psithika ki ego telika - pao 5 me 11/8 :o)

patsiouri είπε...

Αμάν, δεν ξανάρχομαι εδώ μέσα πριν τις διακοπές!

Crazy Tourists είπε...

Angel vs Life ήμουνα σίγουρη ότι θα καταφέρναμε να σε "ψήσουμε" τελικά!! Να πας και να περάσεις τέλεια!!

Χαχα!! Και πού να δεις τι ακολουθεί patsiouri!!

Τρελοτουρίστρια

Ανώνυμος είπε...

Και μήπως δίπλα στην είσοδό της είχε ενα εστιατόριο με μικρά, στρογγυλά τραπεζάκια έξω; Είχα φάει εκεί. Νομίζω ότι για το ίδιο μέρος μιλάμε. Σίγουρα θα ξαναπάω. Απίστευτα χαλαρωτική πόλη - για εμένα τουλάχιστον.

Crazy Tourists είπε...

Να σου πω την αλήθεια Penny μου δεν καλοθυμάμαι... Ωραία πόλη πραγματικά!!

Ανώνυμος είπε...

Σας ανακαλύπτω και πέφτω πάνω σε ένα υπέροχο post!! Το Βερολίνο είναι μία από τις δύο αγαπημένες μου πόλεις (η άλλη, φυσικά, είναι το Παρίσι... το έχω μέσα στην καρδιά μου)! Τέλειο το Βερολίνο, έχω πάει δύο φορές και το έχω απολαύσει :) Ωραία μνημεία, ωραίες αντιθέσεις μέσα στην πόλη, απολαυστικά πρέτσελ, καταπληκτικές μπύρες, γευστικά βρώμικα λουκάνικα, ο αέρας μιας σύγχρονης μητρόπολης! Ουφ... θέλω να ξαναπάω τώρα!!!!

αστυάνακτας είπε...

Καλημέρα.Έπεσα πάνω στο υπέροχο πόστ σου και τις φωτο. Το Βερολίνο υπέροχη πόλη.Τη γνώρισα φέτος τον Ιούνη και γω. Είναι υπέροχη, ανθρώπινη,οικολογική, πολυπολιτισμική. Ότι δεν είναι η Αθήνα δηλαδή. Αλήθεια πόσο πολύ απέχουμε από τον πολιτισμό αυτών των πόλεων;;;Βλέπω τις φωτογραφίες σου και ξανακάνω το ταξίδι. Πολύ καλή δουλειά. θα τα ξαναπούμε!!

Ανώνυμος είπε...

Berlin,Potsdam,Dresden...εκεί βρέθηκε η μικρη μας φετος τον ιουλιο και μας το δήλωσε..."μόλις τελειώσω το σχολείο φεύγω για Γερμανια!!"

Roadartist είπε...

Αχ θελω παρα πολύ να παω στο Βερολίνο!! Ευχομαι να αξιωθω σύντομα! :) Να 'στε καλα, να ταξιδευετε παντα ..
Πολλα φιλια :)

Crazy Tourists είπε...

Καλωσήρθες unclescrooge! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!
Πραγματικά υπέροχες πόλεις και οι δύο!! Και για μας το Παρίσι είναι πολύ ιδιαίτερος προορισμός!! Όσο για τα βερολινέζικα λουκάνικα...Μιαμ μιαμ!!

Γεια σου Astyanakta!! Ευχαριστούμε κι εσένα για τα καλά σου λόγια! Μάλλον απέχουμε πολύ!! Θα σε περιμένουμε!!

Πόσο χρονών είναι η μικρή σας cook; Ενθουσιάστηκε ε; Χαχα!! Μετά το επόμενη ταξίδι της μάλλον θα θέλει να πάει αλλού! Φιλιά!

Πήγαινε βρε Roadartist!! Υπέροχα θα περάσεις! Φιλιά πολλά και από μας!!

Ανώνυμος είπε...

σε ενα μηνα κλείνει τα 15 η μικρή μας..περασε 5 μερες εκει με την ταξη των Γερμανικων της...δεν το συζητώ...τώρα σκεφτεται για Αμερική,το επόμενο ταξιδι!

Crazy Tourists είπε...

Να τη χαίρεστε!!!
Αμερική; Ωχ!! Τη βλέπω να θέλει να μετακομίσει κι εκεί...Και είναι και μακριά!!!
Φιλιά!!