Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Wurst & Bier

Προσγειωθήκαμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Πεινάγαμε και δεν ξέραμε που ακριβώς ήταν το ξεονοδοχείο. Καταφέραμε εν τέλει να συνεννοηθούμε με την κοπελιά στις πληροφορίες του αεροδρομίου και καταλήξαμε στο ότι πρέπει να βιαστούμε για προλάβουμε το τελευταίο τρένο για το κέντρο. Καλά που υπήρχε και η τρελοτουρίστρια να συνεννοηθεί, διότι ο τρελοτουρίστας ήξερε μόνο το wurst και το bier. Άντε και το Ich lieben dich! H πείνα συνέχισε να μας κυκλώνει αλλά είχαμε και την αμφιβολία για το αν πάμε καλά... Εν τέλει και τα δύο είχαν αίσιο τέλος καθώς και σωστά φτάσαμε και πατάτες από αυτόματο μηχανήμα (με ελαφρά οσμή βενζίνης) φάγαμε...
Πρώτη έγνοια το επόμενο πρωί ένα φυσιολογικό φαϊ! Πρωινό με τα όλα του, λουκάνικα, μπέικα, ρέγγες, στο ξενοδοχείο αλλά και έξτρα πρέτσελ στο Berlin Hauptbanhof. Πλέον ήμασταν έτοιμοι για τουρισμό!
Πρώτη προσπάθεια για στάση στο Reichstag, το κοινοβούλιο των Γερμανών, όχι για κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο αλλά για τη θέα από το θώλο. Η ουρά ατελείωτη και ενώ αναρωτιόμασταν αν αξίζει τον κόπο να περιμένουμε, ακούστηκε μια φωνή "Ελάτε το απόγευμα, στο τέλος της βόλτας σας. Τότε έχει λιγότερο κόσμο." Ελλην, οδηγός μισθωμένου οχήματος, κοινώς ταξί, μας έδωσε τις συμβουλές του και... μας ρώτησε τι ώρα είναι! Αφου διευκρινήσαμε ότι ήθελε ώρα Γερμανίας και όχι ώρα Ελλάδας, τον ευχαριστήσαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας προς την Πύλη του Βραδεμβούργου...
Δυστυχώς, γίνονταν διάφορα έργα στην περιοχή και η πύλη είχε διάφορες τέντες και σκαλωσιές γύρω της... Κατηφορίσαμε την Ebertstraße και ξαφνικά μας κέντρισε την προσοχή ένα περίεργο θέαμα. 2711 τσιμεντένιες κολώνες υψώνονταν σε μια πλατεία. Όπως μάθαμε είναι μνημείο για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Ο δημιουργός του δεν ήθελε να φτιάξει ένα απλό μνημείο που θα περνά απαρατήρητο αλλά κάτι που θα το βλέπουν όλοι όσοι διέρχονται από εκέι και το πέτυχε. Μάλιστα, και οι 2711 κολώνες είναι διαφορετικές μεταξύ τους...
Ένα διάλειμμα στο ταξίδι στην ιστορία με μια επίσκεψη στην πολύχρωμη Potsdamer Platz και τη μοντέρνα εκδοχή του Βερολίνου και άμεση επιστροφή στο παρελθόν με ένα πέρασμα από το τείχος του αίσχους.
Η εμπορική εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο. Μα να πουλάνε υποτίθεται κομμάτια από το τείχος...; Θα μας πείτε όλοι τα ίδια δεν κάνουνε!
Το μεσημεριανό μας δεν μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από το λουκάνικο και μπύρα, Currywurst και Berliner Weiße mit Himbeersirup για την ακρίβεια. To απόγευμα ήταν βροχερό και το καταφύγιο μας ήταν το Γερμανικό Κοινοβούλιο.
Η ουρά ήταν αισθητά μικρότερη και έτσι μπήκαμε και θαυμάσαμε το Βερολίνο από ψηλά, ελαφρώς μουντό και συννεφιασμένο.
Είχε αρχίσει να νυχτώνει και πήραμε σιγά σιγά το δρόμο του γυρισμού προς το ξενοδοχείο. Μια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα έκλεινε με ένα μελαγχολικό τόνο...

20 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Αχ βρε λαχανάκι μου!! Αυτό το "Ich liebe dich" ποτέ δε θα το μάθεις; :P

CrazyTourist2

kostasK είπε...

Α, ρε crazy tourists τί ΜΕ κάνετε τώρα. Έχω 2 μήνες που γύρισα από Berlin και το μυαλό μου είναι ακόμα εκεί.Περιμένω εναγωνίως και τις επόμενες μέρες.

kiki είπε...

Και η βρόχα έπιπτε right through συνέχεια;

H.Constantinos είπε...

Μπορεί οι πατάτες να είχαν οσμή βενζίνης, ο καιρός όμως ήταν εξαιρετικός!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τέτοιες πατάτες...ούτε εμείς εδώ κάτω τις αποφύγαμε...

Μμμμ...ζήλεψα το Currywurst.

΄Οσο για το τείχος κιαι την εκμετάλλευση...εμείς θα είχαμε πουλήσει και το χώμα από κάτω...

Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Natassa είπε...

εγώ θα επιστρέψω στους σχολιασμους όταν αλλάξετε ταξίδι, (γιατί μεταξύ μας εγώ έμεινα μια βδομάδα στο Βερολίνο που ήταν αρκετή να το σιχαθώ και να το διαγράψω από την λίστα των μερων που εχω επισκεφθεί) (όλοι λένε ότ φταίει ι εποχή που πηγα, 2 χρόνια μετά την πτώση τους τείχους, εγω πάλι λέω ότι δεν μ αρεσει το του ματς γκρίζο, η του ματς μουρτζουφλια και τα του ματς μουτρα του κόσμου)
αχ ...θα σας διαβάζω και θα περιμένω τον επόμενο προορισμό...Κίνα? ή κάπου αλλού ωστόσο?? ;)
την αγάπη μου και καλό καλοκαίρι ¨)

Γκρινιάρης είπε...

Ωραίο post!

Να σου πω την αλήθεια, κάτι το μνημείο του ολοκαυτόματος, κάτι οι τελευταίες φωτογραφίες με τη μουντάδα και τη βροχή (αρκετή έχουμε κι εδώ), ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα posts με φωτογραφίες αντίστοιχες των δύο πρώτων!

KitsosMitsos είπε...

Το Βερολίνο είναι όντως εντυπωσιακό. Δεν είναι καθόλου Γερμανία, είναι ευρωπαϊκή πρωτέυουσα με τα όλα της! Η Βουλή καταπληκτική, το ίδιο και τα λουκάνικα με τις μπύρες! Αναμένουμε τις συνέχειες...

Crazy Tourists είπε...

kostaK τέλεια ήταν ε;

oneiromageiremata, μιλάμε για τρελή βροχή! Αγόρασα ένα αδιάβροχο (από τα 5 μου είχα να φορέσω) και έφαγε τόση βροχή που άρχισε να μπάζει νερά!! Για ομπρέλες δεν το συζητάμε...3 χαλάσαμε!

Τι εξαιρετικός βρε constantine! Μουλιάσαμε!! Το αστείο είναι ότι τις πατάτες τις φάγαμε σχεδόν όλες! Απελπισία!

Πες το ψέματα ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ! Θεϊκό το λουκανικάκι!

Μια χαρά το βρήκαμε εμείς το βροχερό μέχρι αηδίας Βερολίνο... Τι να πώ... Πάντως κάνε λίγη υπομονή και σου 'ρχεται ο επόμενος προορισμός Natassa μου! Όχι ακόμα Κίνα... Ευρώπη!
Φιλάκια πολλά!!

Γκρινιάρη ετοιμάζεται η επόμενη μέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια... Εδώ άρχισαν οι καύσωνες πάντως...

Τα λουκάνικα είναι όλα τα λεφτά KitsoMitso!!! Και η Βουλή υπέροχη!! Έρχεται και η συνέχεια!

CrazyTourist2

akrat είπε...

περαστικός είμαι
καλά να περνάτε
περάσατε?
ωραία παρουσίασις

ZouZouna είπε...

Aχα! εκεί στην άκρη στο ποτάμι, μία θέση και ένα λουκάνικο, περικαλώ και ανεβείτε όσο ψηλά θέλετε να δείτε τη θέα. Μerci (το τουρσί χάρισμά σας!)

lucinta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lucinta είπε...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σας τουριστάκια! Να είχε και καλύτερο καιρό, ε? Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να είχατε περισσότερη τύχη σ'αυτόν τον τομέα!

Μια παρατήρηση έχω μόνο αν και δεν είμαι σίγουρη γι'αυτή... Νομίζω ότι στο μνημείο του ολοκαυτώματος όλες οι "κολώνες" είναι πανομοιότυπες (ίδιο πλάτος/μήκος/ύψος), αλλά αυτό που μεταβάλλεται είναι η κλίση του επιπέδου, με αποτέλεσμα να φαίνονται διαφορετικές. Εντυπωσιακό huh? Αν θυμάμαι σωστά και όντως ισχύει χαχα

Περιμένουμε και την περιγραφή των επόμενων ημερών με ανυπομονησία :D

Roadartist είπε...

Παντα τετοια :))

Ανώνυμος είπε...

συν -ταξιδιώτες καλησπέρα!

Angel Vs Life είπε...

kai tin eixa anagki mia voltitsa :o)

KitsosMitsos είπε...

Θέλουμε συνέχειες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ώστε αυτή είναι η θέα από το θώλο; Φυσικά, μόλις κατάλαβα τι ουρά έπρεπε να ξεπεράσω για να μπω με ελαφρά πηδηματάκια προς το λεωφορείο του city tour.

Το Βερολίνο, πάντως, μου άρεσε αν και δεν το περίμενα!

Crazy Tourists είπε...

Ευχαριστούμε akrat! Καλωσήρθες!
Περάσαμε πέρσι το καλοκαίρι!!

Γλυκο-Κερασο-Ζουζούνα! Τέλεια ε; Το τουρσί ευχαριστως το παίρνουμε!!

lucinta, φάγαμε πολύ βροχή!! Για τις κολόνες θα σε γελάσω...Κι εμένα ο τρελοτουρίστας μου είπε ότι είναι διαφορετικές!! Πάντως είναι δεν είναι, διαφορετικές φαίνονται!
Έρχονται και οι επόμενες μέρες!

Ευχαριστούμε Roadartist!

Καλησπέρα Ηλιογράφε!!! Αν και λίγο αργοπορημένη...

Angel Vs Life, να περνάς όποτε θέλεις!!

Σου έρχονται KitsoMitso!!

Αυτή είναι Penny μου! Υπέροχη ε;

CrazyTourist2

Crazy Tourists είπε...

Καλημέρα σε όλους...

Kitsomitso σήμερα έρχεται η συνέχεια...

Lucinta, δεν είναι μόνο η κλίση που διαφέρει αλλά και οι διαστάσεις...Άλλες είναι πιο κοντές, άλλες πιο ψηλές. Φαίνεται και στη φωτογραφία!