Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Τελευταία μέρα στο Πεκίνο

Την επόμενη μέρα, η οποία ήταν και η τελευταία μας στο Πεκίνο, αποφασίσαμε παρά τη ζέστη και τον καυτό ήλιο να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη και να δούμε κάποια ακόμα αξιοθέατα...
Πρώτη στάση ο Ναός του Ουρανού, το χτίσιμο του οποίου ολοκληρώθηκε το 1420 μ.Χ. κατά τη δυναστεία των Ming και χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1998.
Ο Ναός περιβάλλεται από τείχος, το νότιο τμήμα του οποίου είναι ορθογωνικό και συμβολίζει τη γη...
...και το βόρειο υψηλότερο, κυκλικό και συμβολίζει τον ουρανό. Τα τρία βασικότερα κτίσματα του ναού είναι ο Κυκλικός Βωμός, ο Αυτοκρατορικός Ουράνιος Θόλος...
...και ο Ναός της Προσευχής για καλή σοδειά. Δύο φορές το χρόνο, ο Κινέζος αυτοκράτορας έφευγε από την Απαγορευμένη Πόλη και πήγαινε στο Ναό του Ουρανού όπου προΐστατο των τελετών προς τον Ουρανό για καλή σοδειά.
Δεύτερη στάση τα Θερινά Ανάκτορα (Yi he yuan). Στο χώρο κυριαρχούν ο Λόφος της Μακροζωίας και η Λίμνη Kunming. Σύμφωνα με την UNESCO το πάρκο των Θερινών Ανακτόρων αποτελεί "αριστούργημα του κινέζικου σχεδιασμού κήπων, όπου το φυσικό τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με τις αρχιτεκτονικές κατασκευές δίνοντας ένα σύνολο εξαιρετικής αισθητικής αξίας".
Η λίμη είναι τεχνητή και αποτελεί τα 3/4 του πάρκου ενώ το χώμα που απομακρύνθηκε για την κατασκευή της (στα πρότυπα της Δυτικής Λίμνης του Hangzhou) χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί ο Λόφος της Μακροζωίας!
Στο πάρκο μπορεί να βρεί κανείς τα πάντα: υπέροχους κήπους, ναούς, παλάτια, ακόμα και τον μακρύτερο σκεπαστό διάδρομο (Cháng Láng) του κόσμου με μήκος 728 m, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1750 κατά τη διάρκει της βασιλείας του αυτοκράτορα Qianlong.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια του πάρκου είναι το Καράβι από Μάρμαρο (Shí Fǎng) το οποίο κατασκευάστηκε το 1755 από τον ίδιο αυτοκράτορα, καταστράφηκε το 1860 κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου του οπίου και ανακατασκευάστηκε το 1893 από την αυτοκράτειρα Dowager Cixi.
Η μέρα μας τελείωσε με μια επίσκεψη στο κλειστό της άρσης βαρών, όπου αγωνιζόταν η κατηγορία των 105+ κιλών!! Ως γνωστόν ελληνικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε αλλά ο αγώνας είχε αγωνία μέχρι το τέλος!
Την ώρα του διαλείμματος, μετά το αγώνισμα του αρασέ, οι μασκώτ των Αγώνων ανέβηκαν στο ταπί, χόρεψαν και πόζαραν στο βάθρο των νικητών.
Τελικά μετά από έναν δύσκολο αγώνα, πρώτος νιικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός Matthias Steiner με 461kg, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Evgeny Chigishev από τη Ρωσία και ο Viktors Ščerbatihs από τη Λετονία.

ΥΓ. Penny, σου έχουμε υποσχεθεί μια αφιέρωση!! Οπότε σου αφιερώνουμε ολόκληρη τη σημερινή ανάρτηση!!

16 σχόλια:

Aspa είπε...

Έρχομαι για πρώτη φορά στο blog και τι να δω; Πεκίνο και Ολυμπιακοί αγώνες! Ταξίδια και αθλητισμός, δύο από τις μεγάλες μου αγάπες! Τι χαρά! Εδώ θα κατασκηνώσω εγώ, σε αυτό εδώ το blog! Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

lucinta είπε...

Τι πανέμορφες εικόνες είναι αυτές!?! Ευχαριστούμε πολύ τρελοτουρίιιιιιστες!!! Το ταξίδι στην Κίνα μέσα απ' τις τελευταίες αναρτήσεις σας ήταν υπέροχο!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πωπω.... τι όμορφο πάρκο, αλλά και το μαρμάρινο καράβι...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Τι φωτογραφίες, τι πολιτισμός... Εύγε!!

kiki είπε...

Ζ
Η
Λ
Ε
Υ
Ω

Χαίρετε!
:-)

H.Constantinos είπε...

Φοβερό το ποταμόπλοιο, και επίσης το όχημα στην 1η φωτό!

yiaNNis είπε...

kalimera kai se esas , iperoxoi touristes!!!! Afto to post simainei... TOURISTAS!!! enas apo tous epomenous stoxous mou ;)

KitsosMitsos είπε...

Ελπίζω τα ταξίδια αυτά να αποτελέσουν κίνητρο για να το παλέψουμε και μεις!

Natassa είπε...

εγώ πάλι θέλω αυτό το μηχανάκι το τρίκυκλο της πρωτης φωτογραφίας, ...πολύ μ αρέσουν αυτά και τα βρίκσω και πολύ πρακτικά ...πως την έχουμε πατήσει έτσι με τα αυτοκίνητα και δεν έχοτυμε και που να τα παρκαρουμε...

παιδιά οι φώτος καταπληκτικές!
μια καλή μου φίλη είναι τώρα στο Πεκίνο και της έτσειλα μειλ να δει την ανάρτηση σας!
φιλιά :)

Σοφία είπε...

Τέλειες οι φωτογραφίες και οι περιγραφές!

Ανώνυμος είπε...

Μα τι καλοί που είστε!!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Και πάνω που σκεφτόμουν τις ωραίες φωτογραφίες, είδα και το γήπεδο, είδα και την αφιέρωση και έχασα τα λόγια μου! Τιμή μου που με θυμηθήκατε! Είναι σαν να πήγα και εγώ στους Ολυμπιακούς!

Τρελοτουρίστα, με σερ Τάκη στον πάγκο, καλά νομίζω ότι θα τα πάτε!p

Angel Vs Life είπε...

zilia polli opote mpainoume edo :o)

P. Kapodistrias είπε...

Θέλω κι εγώ, πάση θυσία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα πρωτοτόκιά μου για ένα τέτοιο ταξίδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roadartist είπε...

Να ειστε καλα να ταξιδεύετε οσο μπορειτε.. ;)

Crazy Tourists είπε...

Γεια σου Άσπα!! (Νωρίς το θυμηθήκαμε να σε καλοσωρίσουμε ε;)
Θα χαρούμε πολύ να σε ξαναδούμε (και) από δω!

Εμείς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια lucinta!!

Γλαρένια ήταν πολύ ωραία! Και οι Κινέζοι τραγουδούσαν, χόρευαν, έπαιζαν παιχνίδια...

Ευχαρισούμε unclescrooge! Απίστευτη χώρα με φοβερό πολιτσμό, πραγματικά!

Γεια σου Κική!! Κι εμείς ζηλεύουμε τα δικά σου, οπότε...πάτσι!!

Είχε πολλά τέτοια οχήματα constantine! Το καράβι όντως εντυπωσιακό!

Να πας οπωσδήποτε yiaNNi!! Θα σου αρέσει πολύ!!

Crazy Tourists είπε...

KitsoMitso εσύ λίγο σπίτι σου δε θα κάτσεις; Χαχα!! Σου ευχόμαστε να πας πάντως!!

Νατάσσα μου, κι εκεί πάντως η κατάσταση στους δρόμους είναι χάλια!
Ευχαριστούμε! Πάπια έφαγε η φίλη σου; Τι ρωτάω ε; Χαχα!!

Ευχαριστούμε Σοφία!!

Χαρά μας Penny!!

:) Angel!!

Σου το ευχόμαστε Π.Κ.! Καταπληκτική εμπειρία!!

Ευχαριστούμε πολύ Roadartist!